_MG_7937
            Sint-Sixtus
                                                    Het brouwproces
De monniken van Westvleteren passen vanouds de infusie-brouwmethode toe, enkel gebruikmakend van natuurlijke ingrediënten. Eerst worden warm water en geschrote gerstemout (gekiemde gerst) met elkaar gemengd. Het beslag wordt verwarmd tot het aanwezige zetmeel in suikers wordt omgezet. Het bezinksel vormt een filterlaag. De heldere gefilterde vloeistof die men vervolgens bekomt, noemt men wort. Daarna wordt de hop eraan toegevoegd. Vervolgens wordt het gekookte wort gekoeld.
                                            Ontdek meer
roerkuip
                    Historiek
In mei 1839 verkreeg de abdij een brouwlicentie ondertekend door koning Leopold I. Diezelfde maand werd naar alle waarschijnlijkheid al een proefbrouwsel gemaakt.
DSC_8604
                    _H3A1796
                    Bierverkoop
De “Trappist Westvleteren” is te koop via deze website en in het ontmoetingscentrum 'In de Vrede'.